Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ισότητας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

2

Την αγανάκτηση και τη θλίψη της εκφράζει η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας κατά τη διάρκεια της συναυλίας του “Όλοι μαζί μπούμε” στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Από προχθές κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό από τη συναυλία στο οποίο ένας άντρας χτυπά την γυναίκα του η οποία προσπαθούσε να τον ηρεμήσει καθώς εκείνος καβγάδιζε με άλλους γύρω του. Στη συνέχεια υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους θεατές και όταν εκείνος επιτίθεται σε έναν από αυτούς του ορμάνε αρκετοί άντρες και τον ξυλοκοπούν με μανία.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν.

Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

2 Σχόλια

  1. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.ΙΔΙΩΣ ΜΗΤΕΡΩΝ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΠΟΣΑ ΟΡΦΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Loading...