«Έβλεπα ανθρώπους με καμμένα πρόσωπα» – Συγκλονίζει Ελληνίδα που βίωσε τον εφιάλτη στο μετρό του Λονδίνου

0

Οι σκηνές που επικράτησαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν πανικού και χάους, καθώς τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν πανικόβλητοι να δουν τι συμβαίνει.

Η Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στο ΛονδίνοΤην ώρα του τρομοκρατικού χτυπήματος, η Ελένη Καραμπάση βρισκόταν στο σταθμό, και μας περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη:

 

«Ήμουν εκεί όταν έγινε το χτύπημα. Από ότι είπανε, υπήρξε κάποια συσκευή μέσα στο βαγόνι του τρένου που ήτανε αυτοσχέδια βόμβα. Το βαγόνι πήγαινε προς το κέντρο της πόλης και τότε έγινε η έκρηξη.  Εγώ πήγαινα στη δουλειά μου και έτσι βρέθηκα στο σταθμό εκείνη την ώρα. Ήταν πάρα πολλά ασθενοφόρα στο χώρο, άνθρωποι πεσμένοι στο δρόμο με καμμένα πρόσωπα, γενικά επικρατούσε ένας πανικός. Ο σταθμός φυσικά έκλεισε, καθώς και όλη η γραμμή προς το Wimbledon. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ο σταθμός έκλεισε κατευθείαν και η Αστυνομία έδιωχνε τον κόσμο που ερχόταν, δε μας άφηνε να πάμε κοντά».

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΕΙΜΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ»

«Εγώ προσωπικά είδα 5 άτομα πεσμένα στο δρόμο. Η εικόνα που έχω να σας δώσω είναι χάος, πραγματικά ένα χάος. Είμαι σοκαρισμένη από αυτά που είδα. Όταν ξυπνάς για να πας στη δουλειά σου και βλέπεις κάτι τέτοιο σε μια τόσο πολυσύχναστη περιοχή, μια περιοχή που υπάρχουν παιδιά, που περνάει κάθε μέρα τόσος κόσμος, σοκάρεσαι. Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Όπως δήλωσε η Ελένη Καραμπάση , «μετά το συμβάν, οι Αρχές μας προειδοποίησαν να κυκλοφορούμε στο Parsons Green με προσοχή. Τα ΜΜΕ εδώ δεν έχουν μεταδώσει κάποια πληροφορία υπόπτους, αλλά η περιοχή είναι ακόμα αποκλεισμένη με ελικόπτερα και Αστυνομία».

«ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΡ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ»

«Δε φοβάμαι που ζω εδώ, παρ΄ όλες τις επιθέσεις. Σίγουρα, όλοι μας εδώ λέμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να φυλαγόμαστε, αλλά ό,τι είναι να γίνει θα γίνει όπου και να είσαι. Και οι Βρετανοί είναι σχετικά ψύχραιμοι με όλο αυτό. Στην αρχή όταν μετακόμισα εδώ είχα κι εγώ το φόβο μήπως πάθω κάτι, αλλά μου μετέδωσαν οι Βρετανοί αυτό το σκεπτικό ότι αυτά τα γεγονότα δε μπορούν να μας σταματήσουν να ζούμε τις ζωές μας. Σε μια μεγάλη πόλη όπως το Λονδίνο, είναι θέμα χρόνου να ξαναχτυπήσουν, είχαν μείνει πολύ καιρό ήσυχοι».

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!