Φανατικός συλλέκτης κλασικών αφισών ταινιών τρόμου ο κιθαρίστας των Metallica

0

Οι κόσμοι των ταινιών τρόμου και επιστημονικής φαντασίας και της heavy metal μουσικής έχουν πολλά κοινά θέματα και αισθητικές ομοιότητες – αίμα, διάστημα, κραυγές, τέρατα. Αμέτρητα heavy metal συγκροτήματα από τους Slayer έως τους System of a Down έχουν επηρεαστεί από τα βιβλία του Γουίλιαμ Γκίμπσον, του Γουές Κρέιβεν, του Κλάιβ Μπάρκερ του Ντάριο Αρτζέντο και ο Rob Zombie έχει μάλιστα σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες τρόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός remake του κλασικού «Halloween».

Τη μακρά αυτή παράδοση ακολουθεί και μία μεγάλη έκθεση αφισών ταινιών τρόμου και επιστημονικής φαντασίας από τη συλλογή του Κερκ Χάμμετ, κιθαρίστα των Metallica που φιλοξενείται στο Μουσείο Peabody Essex στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Ο Κερκ Χάμμετ είναι ένας φανατικός συλλέκτης κλασικών αφισών ταινιών τρόμου και sci-fi και έχει αφιερωθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη δημιουργία μιας από τις σημαντικότερες συλλογές του κόσμου.

Η έκθεση «It’s Alive! Classic Horror and Sci-Fi Art from the Kirk Hammett Collection» περιλαμβάνει 135 πόστερ από το σινεμά του 20ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων αφισών μιας διεθνούς γκάμας γραφιστών, σπάνιες αφίσες από άγνωστους δημιουργούς και αναμνηστικά, συλλεκτικές ηλεκτρικές κιθάρες, μάσκες και κοστούμια.

Στην έκθεση συγκαταλέγεται η μοναδική ίσως στον κόσμο αφίσα από την ταινία «Frankenstein» του 1931 που έχει σωθεί, αφίσα από την ταινία «The Mummy» του 1932 και αφίσα της ταινίας «Creature From the Black Lagoon» του 1954 με την οποία ξεκίνησε η μανία για τα τις ταινίες τρόμου τη δεκαετία του ?50, στις οποίες κυριαρχούν τέρατα της πυρηνικής εποχής.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...