Οι δύο αρχές της σωστής δίαιτας: πρέπει να περιέχει λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεσαι και πρέπει να καλύπτει όλες τις διατροφικές σου ανάγκες. Το δεύτερο κομμάτι είναι και το δύσκολο. Κόβοντας θερμίδες, κόβεις απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς τα οποία μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία σου. Συγκεκριμένα, χωρίς αρκετές πρωτεΐνες θα αρχίσεις να χάνεις μυϊκή μάζα, κάτι που θα μειώσει τις αντοχές σου και, πιο σημαντικό, το μεταβολισμό σου. Εδώ είναι που το γιαούρτι έρχεται αν από μηχανής θεός να μας δώσει τη λύση. ▶ Πρωτεΐνες:  Ένα μέσο κεσεδάκι περιέχει 100-160 θερμίδες, ταυτόχρονα όμως σου δίνει από 8 μέχρι και 15 γρ. πρωτεΐνη. Οι διαφορές είναι μεγάλες, οπότε πάντα βλέπε στο πίσω μέρος τουπροϊόντος για να εξετάζεις το περιεχόμενό του. Να θυμάσαι: Θέλεις όσο περισσότερες πρωτεΐνες μπορείς με όσες λιγότερες θερμίδες γίνεται. ▶ Βιταμίνη Β12: Η μοναδική βιταμίνη που βρίσκεται μόνο σε φαγητά ζωικής προέλευσης. Εάν θέλεις να αφαιρέσεις το κρέας από τη διατροφή σου για ηθικούς λόγους ή για καλύτερη υγεία και μικρότερο βάρος, θα χρειαστεί να βρεις μια εναλλακτική πηγή βιταμίνης Β12. Το γιαούρτι είναι μια ιδανική λύση, αφού περιέχει περίπου 20% των ημερήσιων αναγκών σου σε 1 μόνο κεσεδάκι των 170 γραμμαρίων. ▶ Βιταμίνη Β2: Άλλη μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Η αντιοξειδωτική της λειτουργία θωρακίζει το σώμα ενάντια στη γήρανση ενώ παράλληλα βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό υδατανθράκων. ▶ Ασβέστιο: Τα τελευταία χρόνια το ασβέστιο έχει γίνει θέμα συζήτησης για το εάν πράγματι βοηθά στην υγεία των οστών μετά από κάποια ηλικία. Ακόμη δεν έχουμε την απάντηση, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι χρειάζεται σε μια σταθερή ποσότητα καθημερινά για τη σωστή λειτουργία του σώματος και ότι μία μερίδα γιαούρτι περιέχει περίπου το 20% αυτής. ▶ Φώσφορος: Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διατροφής μας, καθώς περιέχεται μέχρι και στη δομή του DNA μας. Συχνά τον σχετίζουμε με το ψάρι, αλλά το γιαούρτι περιέχει σχεδόν το 25% των καθημερινών σου αναγκών. Νο1 πηγή προβιοτικών: Πέρα από τα διατροφικά συστατικά του, το γιαούρτι περιέχει και κάτι ακόμα. Το ελληνικό γιαούρτι είναι η Νο 1 πηγή προβιοτικών.

0

Ο τραγουδιστής Tom Jones ανέβαλε την προγραμματισμένη του περιοδεία στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων υγείας.

Όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο Ουαλός τραγουδιστής, η φθινοπωρινή περιοδεία του θα καθυστερήσει «μετά από ιατρικές συμβουλές», αλλά δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης.

Ο 77χρονος τραγουδιστής αναμενόταν να ξεκινήσει μια μακρά περιοδεία στις ΗΠΑ από την Πενσυλβάνια στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Μάιο και τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Ο Σερ Tom Jones ζήτησε «ειλικρινή συγνώμη» από τους θαυμαστές του στις ΗΠΑ που σχεδίαζαν να παραβρεθούν στις συναυλίες.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!