Οι Έλληνες σταμάτησαν να αγοράζουν και τα απαραίτητα

0

Και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κρίσης να αγοράζουν οι Έλληνες όπως δείχνει η έρευνα της Nielsen.

Στα είδη  που έχει μειωθεί η κατανάλωση περιλαμβάνονται ακόμη και το  γάλα και το ψωμί.  Η πτώση  μάλιστα στις πωλήσεις του γάλακτος στο οργανωμένο λιανεμπόριο  έφτασε το πρώτο εξάμηνο του 2017 στο 8,6%!

Ελαφρώς μικρότερη η πτώση αλλά εξίσου σημαντική στην  αγορά του συσκευασμένου ψωμιού, η οποία έφτασε στο  5,3%.

Μεγάλη η πτώση και στις πωλήσεις οικοπνευματωδών ποτών, όπου οι πωλήσεις ουίσκι για το ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν  κατά 6,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα  της Nielsen για την αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου (για  καταστήματα άνω των 100 τ.μ. σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη), η πτώση στις πωλήσεις έφτασε το  1,1% σε αξία κατά πρώτο εξάμηνο του 2017,  συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις και στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης (-4,4%), ενώ  στα προϊόντα οικιακής χρήσης η πτώση έφτασε στο -3,5%.

Από του επιμέρους κλάδους,  άνοδο πωλήσεων εμφάνισαν μόνο τα φρέσκα/χύμα προϊόντα, κατά  +2,0%.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...