Η L’Oréal έδιωξε διεμφυλικό μοντέλο από καμπάνια για τη διαφορετικότητα επειδή… μίλησε για το ρατσισμό!

0

Η εταιρεία είπε την Παρασκευή στο Twitter ότι οι παρατηρήσεις της Munroe Bergdorf ήταν «σε αντίθεση» με τις αξίες της L’ Oreal και είχαν αποφασίσει να τερματίσουν την συμφωνία μαζί της

Η L’ Oréal Paris έδιωξε το πρώτο της διεμφυλικό μοντέλο από μια εκστρατεία αφού αντιμετώπισε κριτική για σχόλια σχετικά με τον θεσμικό ρατσισμό.

Η εταιρεία είπε την Παρασκευή στο Twitter ότι οι παρατηρήσεις της Munroe Bergdorf ήταν «σε αντίθεση» με τις αξίες της L’ Oreal και είχαν αποφασίσει να τερματίσουν την συμφωνία μαζί της.

Η απόφαση ήρθε αφ’ ότου η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σχετικά με τα σχόλια της 29χρονης Βρετανίδας στο Facebook:

«Ειλικρινά δεν έχω ενέργεια να μιλήσω για τη φυλετική βία των λευκών ανθρώπων πια. Ναι, ΟΛΩΝ των λευκών», έγραψε. «Επειδή οι περισσότεροι από εσάς δεν θα συνειδητοποιήσουν, είτε θα αρνηθούν να αναγνωρίσουν ότι η ύπαρξή σας, το προνόμιο και η επιτυχία ως φυλή είναι χτισμένα στην πλάτη, το αίμα και το θάνατο των έγχρωμων ανθρώπων. Ελάτε να με δείτε όταν συνειδητοποιείσετε ότι ο ρατσισμός δεν μαθαίνεται, αλλά κληρονομείται και συνειδητά ή ασυνείδητα μεταδίδεται μέσω προνομίων».

Η αρχική ανάρτηση δεν εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή στη σελίδα της στο Facebook. Αλλά η Bergdorf δήλωσε αργότερα στο Facebook ότι οι παρατηρήσεις της είχαν παρερμηνευθεί και αποτελούσε απάντηση στην πρόσφατη βία στο Σάρλοτσβιλ. «Όταν είπα ότι όλοι οι λευκοί άνθρωποι είναι ρατσιστές, ασχολήθηκα με αυτό το γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα σύστημα που έχει ρίζες στην λευκή υπεροχή, σχεδιασμένη να ωφελεί, να δίνει προτεραιότητα και να προστατεύει τους λευκούς πριν από οποιονδήποτε άλλη φυλή», είπε.

Κάποιοι στα κοινωνικά δίκτυα την κατηγόρησαν για ρατσισμό, ενώ άλλοι επικρότησαν τη στάση που υιοθέτησε, κατά του θεσμικού ρατσισμού και δήλωσαν ότι η L’Oréal αντιτάχθηκε στην ποικιλομορφία που υποτίθεται ότι υποστήριζε.

Η Bergdorf είχε μόλις ανακοινώσει ότι ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας #YoursTruly της L’Oréal στις 27 Αυγούστου. Απαντώντας στην απόφαση της εταιρείας να την απομακρύνει από την εκστρατεία, κάλεσε τους ανθρώπους να μποϋκοτάρουν το εμπορικό σήμα λέγοντας: «Καθίστε και χαμογελάστε σε μια εκστρατεία ομορφιάς που «υποστηρίζει τη διαφορετικότητα». Αλλά μη μιλήσετε πραγματικά για το γεγονός ότι η έλλειψη πολυμορφίας οφείλεται στο ρατσισμό. Ή μη μιλήσετε για την προέλευση του ρατσισμού. Θα σας κοστίσει τη δουλειά σας».

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!