Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας απαγορεύουν και επίσημα τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα

0

Είναι πλέον επίσημο: Οι Gucci, Celine, Louis Vuitton and Dior βρίσκονται ανάμεσα στους οίκους που απαγοερεύουν πλέον τα υπερβολικά αδύνατα – size 0 – μοντέλα.
Τη νέα διάταξη αποφάσισαν οι εταιρείες-κολοσσοί LVMH και Kering στις οποίες ανήκουν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδοι σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν νέα πρότυπα στις πασαρέλες. Έτσι οι γυναίκες μοντέλα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μεγέθους 34, οι άντρες αντίστοιχα μεγέθους 44, ενώ και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να μην προσλαμβάνουν μοντέλα κάτω των 16 ετών.
Παράλληλα, θα ζητείται πλέον από όλα τα μοντέλα να επιδεικνύουν ένα νόμιμο ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλα για να δουλέψουν.
«Έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα για το χώρο της μόδας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και άλλοι στο χώρο μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Antoine Arnault, πρόεδρος της LVMH.
Το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, αλλά και των προτύπων που προωθούνται από τα catwalks είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τη βιομηχανία της μόδας, οπότε η κίνηση αυτή είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα για το μέλλον του χώρου. Ελπίζουμε λοιπόν να δούμε το ίδιο και από περισσότερους οίκους και brands!

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...