Ίος: Αποκολλήθηκε το Blue Star Patmos

0

Αποκολλήθηκε το απόγευμα με τη συνδρομή ρυμουλκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos»,το οποίο προσάραξε την Τετάρτη 30 Αυγούστου σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου. 
 Νωρίτερα ειδικευμένοι δύτες είχαν πραγματοποιήσει νέα έρευνα στα ύφαλα του πλοίου, ενώ από εδώ και στο εξής οι εταιρείες ναυαγιαίρεσης που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου επιθεωρήσεις με ειδικά συνεργεία, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς. 
 Από το «Blue Star Patmos» με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα. 
 Το πλοίο, αφού οδηγηθεί με τη βοήθεια των ρυμουλκών στο λιμάνι της Ίου προκειμένου να αδειάσει τα φορτηγά και τα Ι.Χ. που έχει στο εσωτερικό του και μετά από πρόχειρες επισκευαστικές εργασίες, θα οδηγηθεί σε ναυπηγείο για δεξαμενισμό. 
 Αφού εξετασθούν ολες οι παράμετροι, θα αποφασισθεί πότε το πλοίο θα μεταβεί σε ναυπηγείο στον Πειραιά. 

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...