Στο Μαξίμου ο Macron: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού

0

Στην ελληνική γλώσσα και στον ενικό μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Emannuel Macron στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Γάλλο Πρόεδρο στην Ελλάδα και θέλησε πρώτα απ’ όλα να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα του καταστροφικού τυφώνα στη Γαλλία.

«Η σημερινή σου επίσκεψη έχει εξαιρετική σημασία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών αλλά είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία αν μιλήσουμε και για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Πιστεύω πως δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκας που έκανε τα πρώτα της βήματα η δημοκρατία. Για να διατυπώσουμε το όραμα μας αλλά και για να μιλήσουμε για τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική για τη γενιά μας αλλά και τις γενιές που έρχονται» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχήθηκε να αποτελέσει η επίσκεψη του Macron στην Ελλάδα ορόσημο «τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις που παραδοσιακά είναι στενές όσο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει οριστικά η Ευρώπη από την κρίση».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή και η έξοδος της Ελλάδας από αυτήν «θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης για την Ευρώπη».

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι βρίσκεσαι σήμερα εδώ αν και η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα της καταστροφής. Εύχομαι να καταφέρουμε να πετύχουμε τους σημαντικούς στόχους μας για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ιδέας, την έξοδο από την κρίση και την αναγέννηση της Ευρώπης» κατέληξε.

«Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού»
Ο Γάλλος Πρόεδρος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για πολύ σημαντική καταστροφή με πολλά θύματα στη Γαλλία.

«Όλη η γαλλική κυβέρνηση είμαστε κινητοποιημένη για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφή και για να στηρίξουμε τα θύματα και τις οικογένειές τους. Θα ήθελα να μην ξεχνάμε ότι αυτές οι καταστροφές έχουν μια αιτία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε» είπε ο Macron.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση να βρεθώ εδώ. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Γαλλίας και είναι για μένα πολύ σημαντικό που είναι στην Ελλάδα» τόνισε και κατέληξε: «Προσβλέπω στις επαφές και τις συζητήσεις μας για να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση. Μετά τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να μιλήσουμε για το πώς θα βγούμε από την κρίση».

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!