Μάχη με τον καρκίνο δίνει o Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν

0

Για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο στα 86 του μίλησε ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Premiere».

«Πριν φοβόμουν τον καρκίνο. Όχι πια, έχω έναν!», είπε ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τελευταία ταινία του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, το «Happy End»

«Όταν υπογράφω αυτόγραφα είναι δύσκολο, καθώς δεν βλέπω πια σε μεγάλο βαθμό, αλλά τι να γίνει υπογράφω «Ζαν-Λουί Τρεντινιάν» και διευκρινίζω από κάτω «στο τέλος της ζωής του»», αστειεύεται χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ασθένειά του.

Ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν είχε ανέκαθεν παράλληλα μια καριέρα στον κινηματογράφο και μια στο θέατρο. Έπαιξε δίπλα στην Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ ή ακόμη με την Ανούκ Εμέ στο «Ένας άνδρας και μια γυναίκα» του Κλωντ Λελούς, καθώς και με την Ιρέν Ζακόμπ στην «Κόκκινη» του Κισλόφσκι, ενώ έχει κάνει περισσότερες από 120 ταινίες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε τα ποιητικά ρεσιτάλ με την κόρη του, την Μαρί, που έχασε τη ζωή της το 2003 από τα χτυπήματα που της κατέφερε ο σύντροφός της, ο Μπερντράν Καντά, τραγουδιστής του συγκροτήματος Noir Desir.

«Θα μπορούσα να είχα σταματήσει τη ζωή μου τη στιγμή εκείνη», είχε πει. Όμως σπρωγμένος από τους οικείους του, ανέβηκε και πάλι στη σκηνή, βρίσκοντας μια «ψυχοθεραπεία» στο θέατρο και την ποίηση.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...