Ο Κιτ Χάρινγκτον αφήνει για λίγο το Game of Thrones και κάνει ένα… ταξίδι στην ιστορία

0

Ο χειμώνας θα αργήσει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη να έρθει στη μικρή οθόνη, όμως οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς του ΗΒΟ, Game of Thrones, έχουν ανοίξει… τα πανιά τους και για άλλες παραγωγές.
Ένας από αυτούς είναι ο Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου) ο οποίος θα ξεχάσει για λίγο τον έρωτά του με την Καλλίσι, αφήνωντας πίσω του το Γουέστερος και τον Μεγάλο Πόλεμο και θα ενσαρκώσει έναν ιστορικό χαρακτήρα στην νέα μίνι σειρά του BBC «Gunpowder».Η νέα σειρά, που είναι ένα ιστορικό δράμα τριών επεισοδίων, θα κάνει πρεμιέρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα το φθινόπωρο και θα μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα και ειδικότερα στη Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605, που περιλαμβάνει την απόπειρα δολοφονίας του Βασιλιά Ιάκωβου Α’ της Αγγλίας, της οικογένειάς του και των μελών της αριστοκρατίας, και την ανατίναξη του Παλατιού του Γουέστμινστερ, που στέγαζε τη Βουλή των Λόρδων.
Ο Κιτ Χάρινγκτον θα υποδυθεί τον Ρόμπερτ Γκάτσμπι, ηγετικό στέλεχος της ιστορικής απόπειρας, ενώ στον ρόλο του Γκάι Φωκς θα δούμε τον Τομ Κάλεν.
Υπενθυμίζεται πως η Συνωμοσία οργανώθηκε σαν αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α’ και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους Καθολικούς . Οι συνωμότες βρήκαν ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και μέχρι το Μάρτιο του 1605, είχαν συγκεντρώσει 36 βαρέλια πυρίτιδας, τα οποία θα ανατίναζαν για να δολοφονήσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου. (Τα υπόλοιπα στην μικρή οθόνη).

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!