Ο Τσίπρας στην Apivita: Φόρεσε ιατρική μπλούζα, μίλησε… για τη Μπαρτσελόνα και έφαγε κερήθρα!

3

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «Apivita» στο Μαρκόπουλο Αττικής, κατέληξε τον Μάρτιο του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας Νίκο Κουτσιανά με τη φράση «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα»,  ενώ όταν έγινε δεκτός από ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig- παρομοίασε την εταιρεία με το μέγεθος της Μπαρτσελόνα λέγοντας πως «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της». 

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης» είπε ο κ. Τσίπρας στον χαιρετισμό του.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και η οποία κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρισκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός φόρεσε λευκή ιατρική μπλούζα επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ξεναγήθηκε στις καλλιέργειες φυτών και βοτάνων ενώ δοκίμασε και αγνή κερήθρα.

Ο πρωθυπουργός ήταν ευδιάθετος και χαιρέτισε το προσωπικό της εταιρείας, ενώ στην προτροπή του προέδρου της εταιρείας να λειτουργήσει ως πολυμήχανος Οδυσσέας για να προχωρήσει η οικονομία είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι».

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

3 Σχόλια