Ο… ξεχασμένος πρίγκιπας Κάρολος μόλις έσπασε ρεκόρ και έγραψε ιστορία

0

Ο πρίγκιπας Κάρολος έγραψε ιστορία καθώς την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ο μακροβιότερος πρίγκιπας της Ουαλίας στην ιστορία, με 59 χρόνια, ένα μήνα και 15 ημέρες στη δουλειά.

Ο Κάρολος, 68 ετών, πήρε τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας από τη μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ το 1969 στο κάστρο Caernarfon όταν ήταν 20 ετών. Το ρεκόρ κρατούσε ο πρόγονός του, Edward VII, γιος της Βασίλισσας Βικτώρια – ο οποίος έγινε βασιλιάς στις 22 Ιανουαρίου του 1901.

Οι δύο άνδρες «χτύπησαν» τα συγκεκριμένα ρεκόρ λόγω της παρόμοιας ιστορίας τους. Ο Edward VII και ο Κάρολος είναι και οι δύο μεγαλύτεροι γιοί βασιλισσών που προορίζονταν να βασιλεύσουν για μια ιστορική περίοδο. Η μητέρα του Bertie, Βασίλισσα Βικτώρια, ήταν μέχρι πρόσφατα, ήταν η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας με 63 χρόνια και 216 ημέρες.

Τίτλος που κατέχει πλέον η σημερινή Βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β, που έσπασε το ρεκόρ στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015.

Οταν έρθει η ώρα να βασιλεύσει ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η οποία είναι 91 ετών και ζει και βασιλεύει κυριολεκτικά με την υγεία της να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία βασιλιάς της Βρετανίας.

Mέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, παρέμενε πίσω από τον προηγούμενο κάτοχο του εν λόγω τίτλου, William IV, ο οποίος έγινε βασιλιάς το 1830 σε ηλικία 64 ετών, 10 μηνών και πέντε ημερών.

Ο Κάρολος είναι ήδη ο μακροβιότερος πρώτος διάδοχος του θρόνου – θέση που πήρε όταν ήταν μόλις τριών ετών το Φεβρουάριο του 1952 όταν η μητέρα του Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο.

Splash
Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!