Όλοι οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν αυτό το κοινό

2

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να μπορείς να ελέγχεις τα δικά σου συναισθήματα και να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα των άλλων. Σε γενικές γραμμές, τα άτομα με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης έχουν τα εξής 3 χαρακτηριστικά:

1.  Συναισθηματική επίγνωση, την ικανότητα να αναγνωρίζεις τόσο τα δικά σου συναισθήματα όσο και τα συναισθήματα των υπολοίπων.
2.  Την ικανότητα να «χρησιμοποιείς» αυτά τα συναισθήματα.
3.  Την ικανότητα να «κοντρολάρεις» τα δικά σου συναισθήματα και να μπορείς να κάνεις χαρούμενο ένα άλλο άτομο.

© Shutterstock Όλοι οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν αυτό το κοινό
Δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης «ιντριγκάρονται» από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω τους. Παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος, τη διάλεκτο, ακόμα και τα «τικ» του καθενός. Το να «βλέπουν» σε βάθος τον κόσμο, τους βοηθά καταλάβουν τι κάνει τον καθένα από εμάς ξεχωριστό.

Εσάς σας αρέσει να παρατηρείτε τους άλλους ανθρώπους; Να τους κοιτάτε και να αναρωτιέστε ποιοι είναι και πώς είναι η ζωή τους; Αν ναι, τότε, μάλλον ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των συναισθηματικά έξυπνων ανθρώπων.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος στο άρθρο

    Πολυ κακο κειμενο καμια σχεση με τα ξενα κειμενα. Ο συναισθηματικος νοημον ανθρωπος δεν τον ενδιαφερει να ειναι ευχαριστος στο περιβαλλον του αυτο το κανουν οι συμφεροντολογοι…