Τατιάνα Μπλάτνικ: Η νόστιμη συνταγή που έφτιαξε και η απόδραση με τον Νικόλαο στην Κορινθία

0

Είναι γνωστό πως η Τατιάνα Μπλάτνικ ασχολείται πολύ με τα ελληνικά προϊόντα και πριν από κάποιους μήνες παρουσίασε στην Αθήνα το ολοκαίνουργιο βιβλίο συνταγών “Taste of Greece” με άρωμα Ελλάδας, παρουσία όλης της πρώην βασιλικής οικογένειας. Η σύζυγος του Νικόλαου θέλοντας να τιμήσει την Ελλάδα και να ταξιδέψει τον κόσμο με τις παραδοσιακές συνταγές της χώρας δημιούργησε ένα ξεχωριστό βιβλίο και ταυτόχρονα να στηρίξει ένα μοναδικό για εκείνη φιλανθρωπικό σκοπό.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό αφο’υ καθημερινά αξιοποιεί όλες αυτές τις γνώσεις και χρησιμοποιεί υλικά από την Ελλάδα για τη μαγειρική της. Συχνά, μοιράζεται συνταγές αλλά και φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά και πεντανόστιμα πιάτα με τους διαδικτυακούς της φίλους. Αυτό έκανε και το Σαββατοκύριακο.

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στον εαυτό της, τον σύζυγός της αλλά και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αφού βρέθηκε στο Ranch στο Σοφικό Κορινθίας. Μαζί με τον Νικόλαο στήριξαν την πρωτοβουλία που αφορά τα παιδιά με καρκίνο. Η Τατιάνα Μπλάτνικ συμμετέχει με πάθος στο έργο του Elpida Youth και βρίσκεται πάντα όπου την έχουν ανάγκη.

Enjoying the last tastes of Greek summer with this bowl of fresh, summer vegetable spelt pasta in sunny Athens. Made with pure Greek indredients and a lot of love for my hubbie. Served in our @triaetc "Cavafy" bowl. Fresh Summer Vegetable Pasta—with a Greek twist. Ingredients Zea/Spelt Penne 1 tomato, chopped 1 eggplant, roughly diced and seasoned with salt 2 zucchinis (courgettes), sliced into half moons 1 onion, chopped ½ garlic clove, crushed fresh basil, to taste sea salt, to taste black pepper, to taste Greek “Myzithra” or “Maounri” cheese (of course, you can use mozzarella) Greek extra virgin olive oil Putting it all together Bring a pot of water to a boil. In another pan, add 2 tablespoons of olive oil, heat, then add the onion. Over a medium heat, cook until translucent, add the garlic, cook together for another minute. Now add the eggplant—it soaks up olive oil quickly so you might need to add a little more oil as you go along. When you see the pieces start to brown, add the zucchini—season with a bit more salt and pepper. Cook for about 10 minutes. Now add the tomato. Taste and season accordingly. Set this vegetable sauce to the side. Add pasta to the boiling water, cook al dente (I tend to take it out 1 minute before the cooking time on the package). Before the pasta is done take 2 tablespoons of its cooking water and add it to the vegetable sauce. Stir it in. When the pasta is ready, strain and add to the vegetable sauce and add the fresh basil—I cut it into strips with scissors. Toss it all together into a nice big bowl. Finally top with Greek sheep’s milk, Manouri or Myzithra cheese—they are soft and a little tangy— and taste fresh and delicious with this pasta. Ready to eat! #naturalandhealthyliving

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) on

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Loading...