ΤΩΡΑ: Στο προεδρικό μέγαρο ο Μακρόν!

0

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται οι υπουργοί Κατρούγκαλος, Πιτσιόρλας, Τσακαλώτος και Παπαδημητρίου. Καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν μπορεί να παραστεί λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε με την καρδιά του τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν έφθασαν στις 12:45 στην Αθήνα.  Τον Γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί.

Ακολούθως, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Ο Γάλλος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνισ το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ακολούθως έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του αναχώρησαν για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στη συνέχεια, στις 13:45 ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Σίσσυ Παυλοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε φρούριο για λόγους ασφαλείας, ενώ σε πλήρη εφαρμογή είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας. Τα μέτρα είναι σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη, στις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Το πρόγραμμα του Μακρόν στην Αθήνα

  • Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.
  • Στις 16:15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).
  • Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.
  • Στις 19:05 ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου τον Γάλλο Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον Εμανουέλ Μακρόν.
  • Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21:00-23:00).
  • Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10:00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
  • Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.
  • Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
  • Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

 

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!